"KIESZONKI" Z SEREM

0 (0 ocen)

  • 50 min

Po upieczeniu mięso jest delikatni i kruche. Zadowoli niejedne podniebienie.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki :

    5 filetów z piersi kurczaka

    5 plastrów żółtego sera

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    kilka grzybków kurek

    1 łyżeczka miodu

    10 dag smalcu

    sól, pieprz, papryka słodka w proszku, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka

"kieszonki" z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "KIESZONKI" Z SEREM 1. W filetach nożem wyciąć "kieszonki" (uważając, żeby nie przeciąć dołu). Każdy plaster sera zwinąć i nadziać nim "kieszonki". Następnie filety delikatnie naciąć na górze trzema cięciami nożem (po to, żeby przyprawami nasiąkło mięso). Na patelni rozpuścić smalec i ułożyć mięso. Posypać przyprawami i pokrojoną w kawałki cebulą. Obłożyć plasterkami czosnku. Dodać miód i kurki. Dusić do miękkości z obu stron, od czasu do czasu polewając uzyskanym sosem z mięsa. W razie potrzeby dolać przegotowanej wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy