Kieszonki schabowe z kaszą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Kucharzenie mnie odpręża. Cieszę się, gdy mój chłopak zajada to, co ugotuję.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 4 plastry schabu grubości 2 cm
    Farsz:
    ● 1/2 dużego pora
    ● 15 dag ugotowanej kaszy gryczanej
    ● 4 łyżki oliwy
    ● sól
    Sos:
    ● 2 szkl. rosołu
    ● 1/2 pora
    ● 1/2 łyżki mąki
    ● sól, pieprz
    ● słodka mielona papryka
    ● zielony mielony pieprz
    ● oliwa do smażenia

Kieszonki schabowe z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz:
    pora kroimy w krążki. Podsmażamy
    z kaszą na oliwie.
    Solimy do smaku.
  • 2. W każdym plastrze schabu
    nacinamy głęboką kieszonkę.
    Mięso delikatnie rozbijamy.
    Oprószamy od wewnątrz przyprawami
    i faszerujemy. Spinamy
    wykałaczkami. Doprawiamy.
    Smażymy na rozgrzanej
    oliwie z obu stron.
  • 3. Robimy sos: pora kroimy
    w krążki i wsypujemy do rosołu.
    Wkładamy schab z tłuszczem
    ze smażenia. Dusimy
    ok. 20 minut. Sos zagęszczamy
    mąką. Doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy