Kieszonki schabowe z jabłkami

0 (0 ocen)

Dla wielbicieli mięs z owocami doskonała propozycja

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    2 jabłka
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    majeranek
    2 małe jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki schabowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, osolić i posypać pieprzem.
    Jabłka obrać i pokroić na plastry. Posypać majerankiem.
    Na każdy kawałek schabu położyć kilka plastrów jabłek , trochę natki pietruszki, zrobić koperty /zwinąć na pół i dobrze skleić/.
    Koperty umoczyć w rozbitym jajku i panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować