Kiełbaski w piwnej marynacie

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię gotować, piec i robić przystawki. Dużo czasu spędzam w kuchni. Staram się przyrządzać potrawy zdrowe i tanie a co najważniejsze smaczne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kiełbasa: 1.5 kilograma

    - piwo typu porter: 1.5 szklanki
    - czosnek (ząbki): 2 sztuki
    - jałowiec: 0.5 łyżeczki
    - skórka otarta z pomarańczy: 0.5 sztuki

Kiełbaski w piwnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować marynatę.
  • 2. Kiełbaski ponacinać w kratkę, następnie włożyć do marynaty co najmniej na dwie godziny.
  • 3. Wyjąć, piec na rozgrzanym grillu ok. 30 minut obracając i smarując marynatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy