Kaszotto

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kaszotto

  • 40 min

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej RISANA firmy SONKO
    1 puszka bobu konserwowego
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 por
    pół łyżeczki estragon
    sól, pieprz
    pół łyżeczki cynamonu
    pół łyżeczki ostrej czerwonej papryki

Kaszotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączamy i solimy. Przykrywamy aby spęczniała.

    Na patelni rozgrzewamy olej. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy na patelnie i smażymy na małym ogniu. Obieramy bób i dodajemy do warzyw. Warzywa przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, cynamonem i estragonem. Całość łączymy z kaszą i gotowe :) Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy