Kaszanka od Justyny

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na kaszankę wymyśliłam sama, gdyż chciałam urozmaicić standardową i niezmienną kuchnię mamy, jest to propozycja dla osób, które może nie przepadają za tradycyjną kaszanką z cebulką, ale podanej w innej formie chętnie spróbują i być może będzie to dla nich ulubione danie. Proste i dobre!

  • 20 min

Składniki:

  • 4 pęta kaszanki, 2 pomidory, 1 duża cebula bądź dwie małe, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżeczki papryki słodkiej sypkiej, szczypta soli i pieprzu, olej.

Kaszanka od justyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej patelni smażymy cebulę, tak długo, aż się zarumieni, następnie dodajemy pomidory. Podsmażamy je do czasu, kiedy wyparuje z nich woda. Potem na tą samą patelnię wkładamy obraną kaszankę, wszystko ze sobą łączymy. Kiedy kaszanka jest miękka dodajemy przecier pomidorowy, paprykę, sól i pieprz. Dobrze mieszamy składniki. I gotowe!

Porady

Dobrze jest kiedy poczekamy, aż z pomidorów wyparuje woda, wtedy danie nie jest wodniste.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.12 (348 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasteczka od serca