Karczek w kapuście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam cztery córki. Cała rodzina chwali moje kulinarne eksperymenty.

Składniki:

  • ● 1,5 kg karczku
    ● 70 dag kapusty kiszonej
    ● cebula
    ● liść laurowy
    ● ziele angielskie
    Marynata:
    ● sól, pieprz
    ● zioła prowansalskie
    ● przyprawa kebab-gyros
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 3 łyżki oleju

Karczek w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki marynaty mieszamy,
    nacieramy karczek.
    Odstawiamy na noc.
  • 2. Mięso owijamy folią aluminiową.
    Pieczemy ok. 40
    minut w temp. 250 °C.
  • 3. Rozchylamy folię. Na
    mięso wykładamy kapustę,
    posiekaną cebulę, liść laurowy
    i ziele. Zawijamy i pieczemy
    40 minut w 200 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Komentarze

Podobne przepisy