Jarzynowa z curry

0 (0 ocen)

  • 45 min

Smaczna zupka jarzynowa z nutką curry

  • 45 min

Składniki:

  • marchew
    pietruszka
    pół selera
    pół kalafiora
    garść fasolki szparagowej żółtej
    łyżeczka curry
    serek topiony cheddar
    przyprawa uniwersalna
    kostka rosołowa
    pieprz
    świeży koperek do posypania

Jarzynowa z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Kalafior podzielić na różyczki, fasolkę na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową i resztę przypraw. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec gotowania rozpuścić w zupie serek topiony. Podawać posypaną koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy