Jarska cukinia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem 29-letnim kawalerem, który lubi gotować.

Składniki:

  • ● 2 cukinie (najlepiej młode)
    ● 2 cebule
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 2 szkl. kuskusu
    ● 3 pomidory
    ● 1,5 szkl. rosołu
    ● łyżka masła
    ● 15 dag żółtego sera
    ● kilka listków bazylii
    ● kilka gałązek tymianku
    ● łyżeczka gałki muszkatołowej
    ● sól
    ● pieprz

Jarska cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy gorącym
    rosołem. Czosnek i cebule
    siekamy, smażymy na maśle.
    Cukinie przekrawamy, miąższ
    wydrążamy, „łódeczki” sparzamy
    i solimy. Miąższ cukinii,
    pokrojone pomidory i kaszę
    wkładamy do czosnku i cebuli.
    Dusimy 5 minut. Dodajemy
    przyprawy i posiekane zioła.
  • 2. Cukinie napełniamy farszem,
    posypujemy startym
    serem. Zapiekamy 30 minut
    w temp. 200 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy