Jarska kapusta z pieczarkami

4.5 (191 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszna do chleba, do schabowego jak również sama.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • mała główka kapusty białej
    500 g pieczarek
    3 średnie marchewki
    3 pietruszki
    kawałek selera i pora
    duża cebula
    2 puszki pomidorów w zalewie (każda po 400 g )
    3 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    sól
    chilli
    2 łyżki oleju
    trochę cukru
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jarska kapusta z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa a także pieczarki pokroić na małe kawałki, kapustę poszatkować. Następnie wszystko z wyjątkiem cebuli i pora włożyć do garnka.
  • 2. Posiekaną cebulę z porem podsmażyć na oleju i dodać do pozostałych warzyw. Wszystko to zalać pomidorami w zalewie (pomidory można rozdrobnić na mniejsze kawałki).
  • 3. Obydwie puszki po pomidorach zalać do pełna wodą, wypłukać z resztek pomidorów i wlać do garnka. Garnek wstawiamy na ogień.
  • 4. Gdy wszystko się zagotuje dodajemy listki laurowe, ziele angielskie i czosnek. Doprawiamy solą, chilli i cukrem. Gotujemy około 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować