Jajka z fasolka

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pożywne danie na śniadanie lub kolację

  • 15 min

Składniki:

  • jajka
    fasolka czerwona z puszki
    ogórki konserwowe
    majonez
    lub
    śmietana, musztarda
    sól
    pieprz

Jajka z fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo - obieramy - kroimy na połówki, solimy i pieprzymy.
    Układamy na talerzu na około a w środek dajemy majonez gotowy lub śmietanę wymieszaną z łyżeczka musztardy, solą i pierzem.
    Ogórki kroimy w cienkie podłużne paseczki i zwijamy, układamy pomiedzy jajkami.
    Fasolkę odsączamy i "wbijamy" w majonez.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy