Jajka nadziewane wędzonym pstrągiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiamy nadziewane jajka, a pstrąg wędzony to nasza ulubiona ryba, więc to połączenie idealne. ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 15 jajek rozmiar L
    200 g wędzonego pstrąga
    4 łyżki majonezu
    garść rzeżuchy
    szczypta świeżo zmielonego pieprzu
    sok z połowy limonki

Jajka nadziewane wędzonym pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, następnie obieramy ze skorupek i dokładnie myjemy. Obcinamy górę jajka i lekko uciskając dół wyciągamy żółtko. Przygotowane białka układamy na talerzu do jajek.

    W misce mieszamy wędzonego pstrąga z majonezem, przetartymi żółtkami, sokiem z limonki i świeżo zmielonym pieprzem. Nadzienie wkładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy jajka. Każde z osobna dekorujemy rzeżuchą.

Komentarze

Podobne przepisy