Jajecznica na zielono

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kalarepka,koperek , natka pietruszki i wiejskie jajka-moja ulubiona jajecznica.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 małe kalarepki
    4 jajka
    sól,pieprz
    1 łyżka posiekanego koperku
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    2 łyżki masła

Jajecznica na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepki obrać,umyć i pokroić w słupki,następnie ugotować do miękkości ,odcedzić i dokładnie osuszyć.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło ,wrzucić kalarepki i chwilę przesmażyć,następnie wbić jajka,dodać zieleninę,usmażyć,przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Podajemy ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy