Jaja z ryżem

0 (0 ocen)

Ten przepis wymyśliła moja mama. Jest dobry na każdą okazję.

Składniki:

  • Ryż:
    8 jaj
    12 dag ryżu
    3 dag masła
    Pieczarki:
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    3 dag masła
    Sos:
    biały sos cebulowy
    1 łyzka musztardy
    1/2 łyżki soli
    3 dag sera żółtego

Jaja z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ryz z masłem na sypko, pieczarki udusić z masłem i cebulą, zmieszać z ryżem i ułożyć równo na okrągłym półmisku, jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupki, ustawić w ryżu. Polac sosem cebulowym, do sosu domieszać łyżkę musztardy, posypać suto serem żółtym i zapiec 2 min w gorącym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy