Jaja faszerowane cebulą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealne na Wielkanocny stół i nie tylko.

  • 40 min

Składniki:

  • 8 jajek
    duża cebula
    5 dużych pieczarek
    majonez

    kilka gałązek szczypiorku

    sól, pieprz, olej

Jaja faszerowane cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek.
  • 2. Pieczarki pokroić w kosteczkę, odparować na patelni a potem podsmażyć na oleju.
  • 3. Cebulę pokroić w kosteczkę, zarumienić na oleju.
  • 4. Do miski włożyć pieczarki i cebulę. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka i dodać do miski.
  • 5. Jajka poukładać na talerzu. Składniki na farsz (pieczarki, żółtka, cebulę) zmieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
  • 6. Powstałym farszem nadziewać jajka, udekorować gałązkami szczypiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy