Jagodowa panna cotta

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

inna niż wszystkie

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400ml mleka kokosowego
    200g świeżych jagód
    kilka czerwonych borówek do dekoracji
    200ml śmietanki kremowej na wierzch
    3 łyżeczki żelatyny w proszku
    1/4 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru

Jagodowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mleko kokosowe podgrzać wraz z cukrem, nie doprowadzając do wrzenia. Pozostałe mleko (1/4 szklanki ) podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę, dodać do gorącego mleka kokosowego. Jagody włożyć do blendera i zmiksować na pulpę, następnie przełożyć je do ciepłego jeszcze mleka kokosowego, wymieszać i schłodzić.
    Przelać do pucharków i odstawić do lodówki na 2 godziny. W tym czasie ubić śmietankę kremówkę na sztywno, udekorować nią wierzch i posypać świeżymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy