Jabłkowo- orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt i przekroić wzdłuż na pół.
Ciasto jabłkowe:
Drożdże pokruszyć i wymieszać z cukrem pudrem. Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka, szczyptę soli, śmietanę, rozmieszane drożdże. Zarobić ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część ciasta wyłożyć na blachę,rozprowadzić potarte na tarce o grubych oczkach jabłka, posypać cynamonem i bułką tartą. Przykryć drugą częścią ciasta. Upiec.
Masa:
Z mleka cukru i budyniu ugotować budyń. Margarynę utrzeć i dodać przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta;
Biszkopt orzechowy-połowa masy-ciasto jabłkowe-druga połowa masy ( z czego zostawić 4 łyżki na wierzch)-biszkopt orzechowy-reszta masy-starta czekolada.
Komentarze