Placek hiszpański z masą budyniową

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nie wiem skąd wzięła się nazwa tego ciasta , ale bardzo lubię takie ciasta ze względu nie wymaga zbyt wiele czasu..

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jaj, 12 łyżek cukru,11 łyżek krupczatki, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa: 1,5 szklanki mleka, pół szklanki cukru, cukier waniliowy,1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej, 3 żółtka.
    Dodatkowo: 20 dag rodzynek, dżem z czarnej porzeczki, gorzka czekolada. kostka masła

Placek hiszpański z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec biszkopt.Piec w 180 stopniach około 30-35 min. Po upieczeniu , biszkopt ostudzić a następnie przekroić na pół
    Masa: Ugotować budyń.Ostudzić. A następnie utrzeć z masłem. Podzielić na pół do jednej części dodać 2 -3 łyżki kakao według uznania.
    Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, odcedzić i ostudzić.
    Czekoladę zetrzeć na tarce.
    Przełożenie: Biszkopt--Krem jasny--połowa rodzynek---dżem---biszkopt--krem ciemny-- rodzynki---czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy