Gulasz z kaszą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny gulasz z wyśmienitym mięsem

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -dwa woreczki kaszy
    -1 kg łopatki wołowej
    -600 ml bulionu wołowego
    -3 ząbki czosnku
    -2 liście laurowe
    -szczypta mielonego kminku
    -2-3 łyżki mąki
    -szczypta soli
    -szczypta pieprzu
    -łyżeczka papryki słodkiej
    -olej do smażenia

Gulasz z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę poruszyć sola i pieprzem i wymieszać. Do garnka wrzucić mięso i podsmażyć na oleju. Następnie wrzucić czosnek i razem wszystko przez chwilę podsmażać. Następnie dodać mąkę paprykę kminek liść laurowy i zalać wszystko bulionem.Całość przyprawić do smaku sola i pieprzem i dusić na małym ogniu przez 45 minut często mieszając. Gotowy gulasz podawać w kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy