Gulasz z czerwoną fasolką

0 (0 ocen)

Uwielbiam wszelkiego rodzaju gulasze. Ten z czerwoną fasolka jest naprawdę pyszny!

Składniki:

  • 2 cebule
    1/2 czerwonej papryki
    500 g mięsa gulaszowego z łopatki
    Przyprawa do wieprzowiny
    5-6 pieczarek
    220 g czerwonej fasolki konserwowej
    1 szklanka bulionu wołowego
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    Sól
    Pieprz
    Olej

Gulasz z czerwoną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanym oleju. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Dodajemy do cebuli i papryki. Dusimy, często mieszamy aby się nie przypaliło. Po kilku minutach dokładamy pokrojone w plasterki pieczarki i odsączoną czerwoną fasolkę. Podlewamy bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Gdy bulion nam wyparuje możemy delikatnie podlać mięso wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy