grzybowe kotleciki

0 (0 ocen)

Takie kotleciki zawsze robi moja mama

Składniki:

  • 500 gram ugotowanych grzybów leśnych
    2 jajka
    5 łyżek bułki tartej
    1 cebula
    przyprawy: sól, pieprz
    olej do smażenia
    bułka tarta do obtoczenia kotletów

Grzybowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane , wystudzone grzyby leśne zmieliłam maszynką z sitkiem o grubych oczkach. Cebulkę pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam na odrobinie oleju, dodałam do grzybów. Wbiłam jajka, wsypałam bułkę tartą, wymieszałam doprawiając solą i pieprzem. Uformowałam owalne kotleciki. Smażyłam na rozgrzanym oleju uprzednio obtoczone w bułce tartej na złocisty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy