Szpinakowo grzybowe kotleciki

  • wyświetlono: 139 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nowy pomysł na tradycyjnego polskiego kotleta. Z szpinakowo grzybową wkładką smakują wyśmienicie! Najlepiej smakują na ciepło, zaraz po podaniu!

32
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g mięsa mielonego z szynki lub łopatki
6 kulek mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła
7 pieczarek
1 cebula
2 jajka
3-4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
Sól
Pieprz
Czosnek granulowany

Sposób przygotowania przepisu:

Szpinakowo grzybowe kotleciki

  • 1. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy kulki szpinaku. Dusimy na wolnym ogniu, aż szpinak zupełnie się rozmrozi. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki oraz cebulę kroimy w kosteczkę. Przesmażamy je na rozgrzanej patelni, studzimy. Do miski przekładamy mięso. Dodajemy szpinak oraz pieczarki z cebulą. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy małe kotleciki. Każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szpinakkotletyobiadkotlety mielonekotleciki szpinakowe

Komentarze

Podobne przepisy

kotlety grzybowe

Dodane przez: Świeca Urszula

Kotlety grzybowe

Mój niedzielny obiad to kotlety...

Kotleciki

Dodane przez: ilka222

Kotleciki

Prosty przepis na trochę inne kotlety

Kotleciki kalafiorowe

Dodane przez: Futka

Kotleciki kalafiorowe

Propozycja na bezmięsne i aromatyczne...

piątkowe kotleciki

Dodane przez: karola89

Piątkowe kotleciki

smaczne kotleciki powstałe z połączenia...

Kotleciki jajeczne

Dodane przez: neliada

Kotleciki jajeczne

Bardzo smaczne, delikatne i chrupiące...

kotlety

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Kotleciki Klarnetki

Pyszne szybkie kotleciki drobiowe,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE