Grillowany karczek pod warzywną kołderką

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Karczek i grillowane warzywa troszkę inaczej.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kotlety z karczku: 2 sztuki
    - oliwa: 3 łyżki
    - przyprawa Kamis karkówka z grilla: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - majeranek: 2 łyżeczki
    - zielona papryka mała: 1 sztuka
    - czerwona papryka mała: 1 sztuka
    - mała cebula: 1 sztuka

Grillowany karczek pod warzywną kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojony w plastry karczek trzymamy przez kilka godzin w marynacie z oliwy, wyciśniętego ząbka czosnku, majeranku i przyprawy Kamis do karkówki z grilla.
  • 2. Następnie grillujemy wraz z pokrojonymi na duże kawałki kolorowymi paprykami i cebulą.
  • 3. Gdy warzywa zrobią się miękkie i zrumienione bardzo drobno je siekamy tworząc prawie, że sos.
  • 4. Kotlety podajemy przykryte kołderką z grillowanych warzyw.

Komentarze

Podobne przepisy