Gotowane rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wiosna to wyjątkowy czas. Świat budzi się do życia, a my wytęsknieni za świeżymi warzywami z chęcią sięgamy po te pierwsze, pachnące i wyjątkowe - ja zjadam je chętniej niż słodycze.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pęczek rzodkiewek: 1 pęczek
    - masło: 1 łyżka
    - koperek swieżo posiekany: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta

Gotowane rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W niewielkim garnku zagotuj wodę i lekko ją osól. W międzyczasie oczyść rzodkiewki i dokładnie umyj. Do gotującej się wody włóż rzodkiewki i gotuj przez ok. 10 minut. Gdy będą miękkie, osącz je z wody i przełóż do miseczki. Polej roztopionym masłem i oprósz świeżo posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy