Rzodkiewki gotowane do obiadu

4.51 (187 ocen)

Pyszny dodatek do obiadu.

Składniki:

  • pęczek rzodkiewek ( można więcej)
    1 łyżka masła
    1 łyżka tartej bułki
    1 łyżeczka lnu
    koper
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (187 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Rzodkiewki gotowane do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki oczyścić, umyć i ugotować 8 - 10 min w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę tartą i len, krótko przesmażyć i dodać rzodkiewki. Przemieszać na wolnym ogniu wszystko razem. Doprawić pieprzem i solą do smaku, posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować