Chrupiące kiszone rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wszelkie kiszonki są bardzo zdrowe , a u mnie dziś chrupiące kiszone rzodkiewki . Bardzo smaczne , o ciekawym smaku , łatwe i szybkie w przygotowaniu . Mogą stać się zdrową przekąską lub nie banalną przystawką:)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik o pojemności 1 litr
    3 pęczki rzodkiewek
    1 liść chrzanu
    gałązka kopru
    3 ząbki czosnku
    2 listki laurowe
    po 3 ziarna czarnego pieprzu i ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki gorczycy
    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1 płaska łyżka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Marynata

Chrupiące kiszone rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chrupiące kiszone rzodkiewki 1. Składniki zalewy mieszam , odstawiam . Do słoika wkładam liść chrzanu , pozbawione listków, umyte rzodkiewki , listki laurowe , obrane ząbki czosnku , ziarna ziela angielskiego , pieprzu i gorczycy, koperek , zalewam zalewą. Słoik zakręcam , odstawiam na pięć dni i rzodkiewka gotowa do chrupania .

Porady

Rzodkiewki stracą kolor z różowego - ale tylko z wierzchu , staną się różowe w środku .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Sola Zalewa

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować