Chrupiące kiszone rzodkiewki

  • wyświetlono: 306 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Wszelkie kiszonki są bardzo zdrowe , a u mnie dziś chrupiące kiszone rzodkiewki . Bardzo smaczne , o ciekawym smaku , łatwe i szybkie w przygotowaniu . Mogą stać się zdrową przekąską lub nie banalną przystawką:)

123
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

1 słoik o pojemności 1 litr
3 pęczki rzodkiewek
1 liść chrzanu
gałązka kopru
3 ząbki czosnku
2 listki laurowe
po 3 ziarna czarnego pieprzu i ziela angielskiego
1/2 łyżeczki gorczycy
Zalewa:
2 szklanki wody
1 płaska łyżka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Chrupiące kiszone rzodkiewki

  • Chrupiące kiszone rzodkiewki1. Składniki zalewy mieszam , odstawiam . Do słoika wkładam liść chrzanu , pozbawione listków, umyte rzodkiewki , listki laurowe , obrane ząbki czosnku , ziarna ziela angielskiego , pieprzu i gorczycy, koperek , zalewam zalewą. Słoik zakręcam , odstawiam na pięć dni i rzodkiewka gotowa do chrupania .

Porady

Rzodkiewki stracą kolor z różowego - ale tylko z wierzchu , staną się różowe w środku .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkarzodkiewkaprzekąskazalewaSolankakiszenie

Komentarze

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE