Gorąca czekolada

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Coś na zimowe wieczory

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 1 litr
    - woda mineralna niegazowana: 1 litr
    - kakao naturalne: 0.5 szklanki
    - mąka pszenna: 0.25 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cukier waniliowy mały: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta

Gorąca czekolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wsypać kakao, mąkę, cukier i sól, wymieszać z małą ilością wody na jednolitą masę. Mieszając masę dolewać stopniowo wodę. Zagotować i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Dodać mleko, wymieszać i zagotować. Czekoladę doprawić cukrem waniliowym. Można przybrać bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy