Domowa, gorąca czekolada w proszku

4.5 (143 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gorąca czekolada, wspaniała książka, ciepły koc - recepta na udany, jesienny wieczór.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleczna czekolada posiekana: 200 gramów
    - mleko w proszku: 400 gramów
    - kakao naturalne gorzkie ciemne: 200 gramów
    - cukier puder: 100 gramów
    - cukier waniliowy (całe opakowanie): 1 opakowanie
    - laska wanilli: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Domowa, gorąca czekolada w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przez drobne sitko przesiewamy mleko, kakao oraz cukier puder.
    Grudki rozcieramy łyżką.

    Do czekoladowego proszku dodajemy posiekaną drobno czekoladę oraz
    cukier waniliowy i mieszamy.
  • Czekolada w proszku 2. Na sam koniec wkładamy do słoiczka przeciętą na pół laskę wanilii.

    Przygotowaną czekoladę wystarczy zalać gorącą wodą - mniej więcej
    cztery łyżeczki na 200 ml. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować