Gazpacho z Tropików

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny koktajl, który mogłabym pić codziennie.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 mały arbuz
    2-3 średnie pomidory (mogą być malinowe)
    listki mięty

Gazpacho z tropików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wydrążamy środek 1. Arbuza przekrawamy wpół, tworząc miseczkę. Wydrążamy ją.
  • Miksujemy blenderem 2. Pomidory nacinamy, sparzamy gorącą wodą i obieramy ze skórki. Wycinamy twardą końcówkę od szypułki. Kroimy go w kostkę i wraz z arbuzem miksujemy go blenderem. Listki mięty drobno siekamy i dodajemy do koktajlu. Schładzamy.

Porady

Koktajl możemy odsączyć na sitku lub za pomocą gazy z resztek pestek, lub najpierw wybrać pestki. Możemy dodać kostki lodu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy