Francuskie rurki z kremem paryskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto rozmrażamy, delikatnie rozwałkowujemy i kroimy na paski. Paskami owijamy natłuszczone foremki do rurek. Następnie lekko zwilżamy owinięte ciasto wodą i obtaczamy w cukrze. Pieczemy na złoty kolor.
2.Do rondelka wlewamy kremówkę, dodajemy do niej połamaną na mniejsze kawałki białą czekoladę oraz masło. Podgrzewamy na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Zestawiamy z ognia i mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji.
3.Kiedy rurki przestygną, delikatnie ściągamy je z foremek i napełniamy kremem. Najlepiej przy pomocy rękawa cukierniczego.
Porady
Jeśli obawiamy się podgrzewać śmietanę, można krem zrobić w inny sposób. Rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej i połączyć ją z ubitą wcześniej kremówką. Efekt tak samo pyszny.
Komentarze