Filet z kurczaka w panierce

0 (0 ocen)

  • 60 min

domowy obiad

  • 60 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka, jajlko, mąka, bułka tarta, ziemniaki, zioła prowansalskie, czosnek, olej, pieczarkim,

Filet z kurczaka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zrobić marynatę: ząbek czosnku rozgnieść+ 3 łyżki oliwy + zioła prowansalskie
  • 2. Filet pokroić na pół, każdą rozbić tłuczkiem i posmarować marynatą z obu stron, następnie obtaczać w; mace, roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • 3. Podawać z ziemniakaimi i ulubioną surówką oraz samażonymi pieczarkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy