PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Filet z kurczaka w pistacjowej paniercehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/69/cf757d8a4531124928a7af57a43d3fada97b14a5.jpeg30722309http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/filet-z-kurczaka-w-pistacjowej-panierce-1
2 pojedyncze filety z kurczaka,
100g pistacji,
pieprz,
2 łyżki jogurtu naturalnego,
1 białko z małego jajka,
olej do smażenia.
Sposób przygotowania przepisu:
Filet z kurczaka w pistacjowej panierce
1.
Mięso dokładnie opłucz. Posyp pieprzem z dwóch stron. Pistacje obierz z łupiny i za pomocą tłuczka delikatnie rozbij na mniejsze kawałki. Do miski wlej jogurt i białko z jajka. Połącz składniki. Filet posmaruj jogurtem a następnie obtocz w pistacjach. Na patelni rozgrzej olej. Smaż mięso z dwóch stron parę minut następnie przełóż do nagrzanego piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze