Fileciki w kokosie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zwykle podaję je z ryżem i surówką z jabłka oraz marchewki.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● 3 łyżki wiórków kokosowych
    ● 3 łyżki bułki tartej
    ● przyprawy: do kurczaka, sól, pieprz, bazylia
    ● olej do smażenia
    ● mąka
    ● jajko

Fileciki w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy w niezbyt
    duże kawałki. Posypujemy
    przyprawami. Wstawiamy
    do lodówki na ok. godzinę.
  • 2. Bułkę tartą mieszamy
    z wiórkami. Jajko rozkłócamy.
    Mięso oprószamy mąką,
    obtaczamy w jajku,
    a następnie w bułce z wiórkami.
    Smażymy na rozgrzanym
    oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy