Faszerowany pstrąg

0 (0 ocen)

Ciekawa w smaku rybka faszerowana pastą jajeczną

Składniki:

  • 1 świeży pstrąg
    sól i pieprz
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki soku z cytryny
    2 plasterki limonki
    2 jajka
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki szczypiorku
    kilka strąków papryki konserwowej

Faszerowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy, oczyszczamy i nacieramy z wierzchu i od środka solą, pieprzem, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Rybę wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Jajka mieszamy z majonezem dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę. Pastę dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Rybę faszerujemy pastę jajeczną, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu dekorujemy plasterkami limonki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy