Faszerowane udźce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis wzięłam z głowy, Robię często na przyjęcia , smaczne zarówno dla dzieci jak i dorosłych.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg udźca drobiowego ( ok 6 sztuk)
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    15 dag sera żółtego
    Przyprawa czerwony delikat

Faszerowane udźce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Z udzca wycinamy kości , lekko rozbijamy, nacieramy przyprawa i odstawiamy na 30 minut.

  • 2. 2.W tym czasie pieczarki myjemy i kroimy, a także siekamy cebule. Wszystko podsmażamy , lekko studzimy i ucieramy ser..Tak przygotowany farsz nakładamy na mięso. Zawijamy w roladkę , spinamy wykałaczką i wkładamy do rękawa do pieczenia .Zamykamy rękaw , wkładamy do piekarnika i pieczemy 45 minut w temp 200 C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy