Faszerowane udka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są wyśmienite zarówno na ciepło, jak i na zimno. A do tego apetycznie wyglądają.

Składniki:

  • ● 4 duże udka z kurczaka
    ● 7 dag wątróbki drobiowej
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● cebula
    ● przyprawy: gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, curry, czosnek granulowany, sól, pieprz

Faszerowane udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, osuszamy
    i ostrożnie zdejmujemy skórę,
    tak by jej nie uszkodzić.
    Usuwamy kości. Mięso
    z wątróbką i cebulą mielimy.
    Mieszamy z resztą składników.
    Doprawiamy.
  • 2. Skórę napełniamy farszem,
    formując kształt
    udek. Pieczemy w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    200 °C, aż skórka
    będzie rumiana.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2011

Komentarze

Podobne przepisy