Faszerowane Pieczarki

0 (0 ocen)

Potrawa jest smaczna na ciepło jak i na zimno.

Składniki:

  • 1 kg pieczarek większych ale nie za dużych
    2 papryki
    0,5 kg mielonego mięsa
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    zioła: szczypiorek, natka pietruszki, lubczyk
    przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Gdy już się zarumieni dodajemy mięso i również smażymy. Do podsmażonego mięsa i cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, czosnek oraz powycinane z pieczarek nóżki i wydrążony miąższ. Dusimy wszystko na wolnym ogniu aż zmięknie farsz. Na koniec dodajemy zioła i przyprawy według własnego smaku.
    Jak przestygnie farsz, nadziewamy nim wydrążone pieczarki, obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej a następnie smażymy na małym ogniu do zarumienienia się panierki.
    Smacznego

Porady

Dla wzbogacenia walorów smakowych do bułki tartej można dodać również sezam. Nasza panierka będzie efektowniej wyglądać i oczywiście cała potrawa lepiej smakować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy