Fajne kotleciki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulkę pokroić w kosteczkę.
Rybę włożyć do gotującej się wody i podgotować ok. 7 minut. Następnie odsączyć i rozdrobnić widelcem.
Starte ziemniaki, cebulkę oraz jajka dokładnie wymieszać z rozdrobnioną rybą.Nastepnie dodać mąkę, ser i mleko, wymieszać. Jeśli będzie zbyt "płynna" dodać trochę mąki. Masa powinna być na tyle ścisła, aby można buło formować z niej kotleciki. Całość doprawić przyprawą do ryb, natką, solą i pieprzem tak, aby masa była dość pikatna.
Formować niewielkie kotleciki (można to robić z pomocą łyżki) i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Komentarze