1,80 Dyni /Waga po obraniu i bez nasion/
8-10 łyżek cukru, do smaku
5 dużych czerwonych sliwek podobnych do nektarynek pokrojonych na kawałki
1 szklanka likieru brzoskwiniowego
1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa
Dynia z likierem brzoskwiniowym i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynię i sliwki wrzucić do garnka, wlać likier brzoskwiniowy, dodać cukier i pogotować do miękkości.
Zmiksować blenderem wprost w garnku.
Następnie wsypać 1 suchą galaretkę brzoskwiniową lub pomarańczową i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia.
Gotyjemy jeszcze ok. 15 minut.
Nałożyć w słoiki i pasteryzować 3-5 minut.
WYSZŁO 4 PÓŁLITROWE SŁOIKI I 1 MAŁY DŻEMOWY.
Komentarze