Drobiowe kotleciki w cieście

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Smaczne i proste danie :)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg filetów z kurczaka
    2 jajka
    4 łyżeczki oleju
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki musztardy
    1 łyżka przyprawy do grilla
    1 łyżeczka przyprawy warzywnej do potraw
    olej do smażenia

Drobiowe kotleciki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kury umyć, pokroić w kostkę. Jajka i olej roztrzepać trzepaczką. Mąkę przesiać, połączyć z jajkami. Następnie dodać musztardę, wszystko dokładnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki – kurczak, przyprawy. Wymieszać i pozostawić na min. 2 godziny. Można przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. Smażyć na gorącym oleju, na złoty kolor. Łyżką nakładać na patelnię, formując małe kotleciki.

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy