Dorada z pigwą z patelni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pigwa ma fantastyczny zapach i smak. Doskonale nadaje się do ryby.

  • 30 min

Składniki:

  • dorada ( u mnie 2 szt ok 500 g )

    mały pęczek natki pietruszki
    mała pigwa
    szczypta białego pieprzu
    sól

    olej do posmarowania patelni

Dorada z pigwą z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyścić , dokładnie umyć i osuszyć.
    Natkę drobno posiekać. Pigwę zetrzeć na tarce do warzyw w zapałkę.
    Rybę natrzeć w środku i wewnątrz solą , pieprzem , natką.
    Do środka nałożyć natkę i pigwę.
    Patelnię posmarować olejem i rozgrzać. Włożyć rybę i posypać pigwą.
    Przykryć i ma małym ogniu dusić ok 20 min.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy