Deser truskawkowy

0 (0 ocen)

Truskawka ze śmietanką nic dodać nic ująć ;-)

Składniki:

  • Dla 4 osób :
    - 250g truskawek świeżych lub mrożonych
    - 2 łyżki cukru
    - pół szklanki mleka
    - 2 łyżeczki żelatyny
    - bita śmietana
    - wiórki czekoladowe do posypania
    - 4 duże truskawki do dekoracji

Deser truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Truskawki zmiksować z cukrem.
    2. Żelatynę namoczyć w trzech łyżkach zimnej wody , a gdy napęcznieje rozpuścić w wrzącym mleku.
    3. Wystudzone mleko połączyć z truskawkami, krem nałożyć do pucharków i odstawić do lodówki na 2 godziny.
    4. Na zastygnięty krem nakładać bita śmietanę , udekorować wiórkami czekoladowymi i truskawką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy