Deser galaretkowo - jogurtowy

0 (0 ocen)

Lekki jogurtowy deser z galaretką. Pyszny i słodki. Szybki do zrobienia, nie licząc czasu tężenia galaretki.

Składniki:

  • 4 galaretki owocowe
    2x130g jogurtu truskawkowego

Deser galaretkowo - jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierwszą galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i rozlewamy do pucharków. Pozostawiamy do zastygnięcia.
  • 2. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wody (o połowę mniej niż ilość wody podana na opakowaniu galaretki), wsypujemy galaretkę i mieszamy, następnie studzimy. Do płynnej, ostudzonej galaretki dodajemy jeden jogurt. Mieszamy, aby nie było grudek. Do pucharków wylewamy kolejną warstwę. Gdy jogurtowa galaretka stężeje, czynność powtarzamy uzyskując kolejną warstwę jogurtowej galaretki.
  • 3. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i rozlewamy do pucharków. Deser chłodzimy w lodowce do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy