De volaille w sosie czosnkowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję z przyjemnością i pasją. We wszystkie dania wkładam serce, a potem mam satysfakcję,jeśli moje potrawy smakują innym.

Składniki:

  • ● duży filet z kurczaka
    ● 15 dag żółtego sera
    ● 1/3 kostki masła
    ● duża kwaśna śmietana
    ● mały jogurt naturalny
    ● 3 łyżki majonezu
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● szczypiorek
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta
    ● przyprawa delikat (czerwona) do mięs

De volaille w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę i jogurt mieszamy,
    dodajemy majonez, sól, pieprz
    i zmiażdżony czosnek. Mieszamy
    i wkładamy do lodówki.
  • 2. Filet myjemy, grube kawałki
    przekrawamy w poprzek. Rozbijamy
    tłuczkiem i doprawiamy
    pieprzem, solą, czosnkiem i delikatem.
    Zwijamy w ruloniki, boki
    zwijając do środka, w środek
    wkładamy pasek masła i sera.
    Spinamy wykałaczkami.
  • 3. Filet myjemy, grube kawałki
    przekrawamy w poprzek. Rozbijamy
    tłuczkiem i doprawiamy
    pieprzem, solą, czosnkiem i delikatem.
    Zwijamy w ruloniki, boki
    zwijając do środka, w środek
    wkładamy pasek masła i sera.
    Spinamy wykałaczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Komentarze

Podobne przepisy