Czosnkowe roladki z mintaja

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Raz na dwa tygodnie grillujemy z rodziną na działce. Zazwyczaj pieczemy kiełbaski. Rybę robię, gdy zbierze się większe grono osób.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 4 filety z mintaja (mogą być mrożone)
    ● 2 łyżki oleju
    ● 4 ząbki czosnku
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 4 duże liście winorośli

Czosnkowe roladki z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety skrapiamy sokiem
    z cytryny. Nacieramy rozgniecionym
    czosnkiem i posypujemy
    przyprawa uniwersalna. Odstawiamy na pół
    godziny do lodówki.
  • Czosnkowe roladki z mintaja 2. Zawijamy w natłuszczone
    liście winorośli i spinamy wykałaczkami.
    Pieczemy na rozgrzanym
    ruszcie ok. 20 minut.

Porady

Liście winorośli możemy zastąpić folią aluminiową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy