CZEKOLADOWE SERDUSZKA

0 (0 ocen)

Te ciasteczka nie zawierają dużo czasu a są przepyszne

Składniki:

  • 2 jajka
    2 żółtka
    150 g cukru pudru
    130g mąki
    30 g kakao
    125 g masła
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    starta skórka pomarańczowa
    cukier puder do posypania
    masło do foremek

Czekoladowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić i wystudź, żółtka i całe jajka ubij z cukrem dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, masło, kakao, skórkę pomarańczową i to wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto przełożyć do natłuszczonych foremek w kształcie serduszek i piecz w gorącym piekarniku przez 12 minut. Upieczone serduszka wyjmij z piekarnika i posyp cukrem pudrem

Komentarze

Podobne przepisy