Czekoladowe ciasteczka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Lekkie i pyszne, a w dodatku łatwe w przygotowaniu.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej
    1 szklanka cukru
    2 łyżki kakao
    2 jajka
    1/4 kostki margaryny
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Czekoladowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stopić, odstawić do wystygnięcia. Połączyć suche produkty, dodać tłuszcz i jajka. Zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć folią i odstawić na godzinę do lodówki. Z ciasta uformować kuleczki. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać po ostygnięciu.

Porady

Do ciastek można dodać posiekane listki mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy