Czekoladowe babeczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam piec. Przepis polecam wszystkim łasuchom.

Składniki:

  • ● 2 tabliczki deserowej czekolady
    ● tabliczka białej czekolady
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 1 szkl. maki
    ● 2 jajka
    ● 1/4 szkl. mleka
    ● szczypta soli
    ● 2 łyżki miodu
    ● kilkanaście truskawek

Czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady deserowe ścieramy na tarce o małych oczkach, dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, jajka, mleko, sól i miód. Miksujemy na gładkie ciasto.
  • 2. Papilotki wkładamy do formy na muffiny i wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości (ciasto wyrośnie). Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C.
  • 3. Tabliczkę białej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, smarujemy babeczki. Wierzch dekorujemy pokrojonymi w kawałki truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Komentarze

Podobne przepisy