Cukinia faszerowana warzywami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Bardzo lubię eksperymentować w kuchni, ale czas mam tylko w weekendy. Wtedy przyrządzamróżne przysmaki, które chętnie testuje mój chłopak.

Składniki:

  • ● 1 średniej wielkości cukinia
    ● 2 cebule
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 3 kolorowe papryki
    ● 4 pomidory
    ● 5 łyżek startego żółtego sera
    ● 2 łyżki oliwy z oliwek
    ● łyżka ziół prowansalskich
    ● sól
    ● pieprz

Cukinia faszerowana warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia faszerowana warzywami 1. Cukinię cienko obieramy,
    przecinamy wzdłuż i delikatnie
    wydrążamy miąższ z pestkami.
  • Cukinia faszerowana warzywami 2. Cebulę, paprykę i pomidory
    oblewamy wrzącą wodą, obieramy
    i kroimy w kostkę. Następnie
    dusimy na oliwie z oliwek
    przez kilka minut na patelni. Dodajemy drobno posiekany
    czosnek, zioła, sól
    i pieprz do smaku. Dokładnie
    mieszamy.
  • Cukinia faszerowana warzywami 3. Farszem napełniamy łódeczki
    cukinii, posypujemy
    żółtym serem i zapiekamy
    w piekarniku w temp. 150 °C
    ok. 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy