Cielęcina po holsztyńsku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niesamowite połączenie smaków wbrew pozorom nie gryzie się lecz wzajemnie uzupełnia. Danie kuchni niemieckiej jest niesamowicie sycące ,można je podać z sałatką ziemniaczaną lub tak jak u mnie z tostami.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 kawałki cielęciny po 100 g każda
    sałata
    2 łyżki oleju
    4 jajka
    200 g łososia wędzonego
    kilka filecików anchois
    2 łyżki kaparów
    buraczki marynowane (plastry)
    natka pietruszki
    sól ,pieprz

Cielęcina po holsztyńsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę płuczemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i smażymy na rozgrzanym oleju po 4 min z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i oprószamy solą oraz pieprzem. Na patelnię wlewamy pozostały olej i wbijamy jajka i smażymy. Na talerzach układamy liście sałaty mięso ,plastry łososia ,anchois ,jajka ,kapary ,buraczki. Oprószamy mielonym pieprzem ,posypujemy posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy